שוחט גיל, מלחין
שוחט גיל, מלחין
גיל שוחט נולד בישראל בשנת 1973 ולאחר שסיים את לימודיו באקדמיה למוסיקה בתל אביב, המשיך ללימודי תואר שלישי באקדמיה הלאומית למוסיקה סנטה צ'צ'יליה באיטליה ובאוניברסיטת קיימברידג' באנגליה. שוחט הלחין עד כה 9 סימפוניות, 12 קונצ'רטי לכלי סולו ותזמורת, 4 אופרות ויותר מ- 50 יצירות קאמריות ויצירות לכלי סולו. את רוב יצירותיו הוא מוציא לאור בהוצאת ריקורדי באיטליה, בה החל את דרכו כצעיר המלחינים בהיסטוריה שלה, או בהוצאה לאור אשר הקים בעצמו ונושאת את שמו. מוריו לקומפוזיציה היו אנדרה היידו, איוואן ונדור, אציו קורגי ואלכסנדר גהר. ב 2008, לקחה אוניברסיטת הרווארד בבוסטון חסות על יצירותיו של שוחט והיא מפרסמת ומנהלת את הארכיון המלא שלו.
יצירותיו הוזמנו ובוצעו בפסטיבלים רבים בעולם, וביניהם פסטיבל לונדון, הביאנאלה בוונציה, פסטיבל הונג-קונג, אולם קרנגי בניו יורק וכמו כן על ידי תזמורות, סולנים, זמרים ומנצחים מהשורה הראשונה בארץ בעולם. בישראל בוצעו יצירותיו בכל המסגרות המרכזיות, לרבות פסטיבל ישראל בירושלים והאופרה הישראלית, וכן על ידי כל התזמורות וההרכבים המובילים ובכללן התזמורת הפילהרמונית הישראלית. שוחט הקליט עבור חברות תקליטים מובילות כ EMI, VIRGIN CLASSICS, ויצירותיו שודרו בתחנות הרדיו החשובות באירופה, כגון רדיו צרפת, הרדיו האיטלקי, ה-BBC הבריטי ורשות השידור של מערב גרמניה. תכניות וסרטים דוקומנטריים עליו ועל פועלו הופקו על ידי ערוץ MEZZO הצרפתי, רשות השידור הישראלית והפקות עצמאיות.
בנוסף לפועלו כמלחין מופיע שוחט כפסנתרן וכמנצח. כפסנתרן הופיע כסולן עם כל התזמורות הישראליות וכן עם תזמורות שונות בחו"ל ובמאות רסיטלים ברחבי אירופה ובישראל. מוריו העיקריים לפסנתר היו רחל פינשטיין, אריה ורדי, סרג'יו פרטיקרולי ומריה קורצ'יו.
שוחט מכהן כיועץ המוסיקה הקלאסית בפסטיבל ישראל בירושלים, מנהל אמנותי ומנצח הראשי של אנסמבל "אליסיום" שהקים ב 2004, יועץ אומנותי של פסטיבל "קלאסי בים האדום", מנהל אומנותי של פסטיבל "מאסטרו" למוסיקה קלאסית בעין הוד, מנהל מוסיקלי של היכל התיאטרון החדש בקריית מוצקין, מנהל אמנותי של פסטיבל צלילי ילדות בחולון ומנצח אורח קבוע בפסטיבל אמיליה רומנה באיטליה ופסטיבל מוצרט בוורמונט. בעבר היה המנהל האמנותי של התזמורת הקאמרית הישראלית ומלחין הבית שלה, ושל התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון. בנוסף שוחט עורך 10 סדרות קאמריות שונות, רובן במסגרת "אסכולות" של האוניברסיטה הפתוחה, ו"קתדרה" של מוזיאון ארץ ישראל.
שוחט זכה בפרסים ומענקים רבים, ביניהם פרס התיאטרון על האירוע הבולט של השנה שהוענק לאופרה פרי עטו "אלפא ואומגה" (2001) שהוזמנה והוצגה על ידי האופרה הישראלית, פרס מלחין השנה בתיאטרון על "צור וירושלים" (2004), פרס ראשון בתחרות ארתור רובינשטיין להלחנה (1997), פרסי תחרויות האקדמיה למוסיקה, פרס תל-אביב לאמנויות הבמה, פרס ראש הממשלה למלחינים ופרס קרן קיסריה – אדמונד בנימין דה-רוטשילד (2001). בין המלגות שהוענקו לשוחט במהלך דרכו ניתן לציין מלגות מטעם קרן התרבות אמריקה ישראל, הקונסוליה הבריטית וממשלת איטליה, מענקים מקרן רבינוביץ', קרן ברכה, קרן ריץ', מוטורולה ישראל, בנק ספרא, הבנק הבינלאומי הראשון, צפונות תרבות, קרן סוזן רוז (ניו יורק) ומענק מראי פפר (לוס אנג'לס). גיל שוחט הוא אמן נבחר של הקרן למצוינות בתרבות החל משנת 2004. גיל שוחט מקדיש מזמנו לפעילות ציבורית בישראל, הן ברסיטלים עבור גיוס כספים לעמותות כגון "לתת" או "עזרה", והן בפעילותו כחבר מועצת התרבות של מפעל הפיס.